Evenementen

Published on november 3rd, 2017 | by Raoul Stegeman

Team Stuntman wint Ravoquiz!

Op donderdag 2 november vond de 2e editie van de Ravoquiz plaats in onze kantine. Quizmasters Kevin de Louw en Lars van Kan vuurde 60 vragen op de 70 deelnemers af. Twan van de Ven zorgde traditiegetrouw voor de muziekdeuntjes, tijdens het bedenken van de juiste antwoorden.

Voor aanvang van de vragen konden de 8 teams de eerste 5 punten in de wacht slepen. Marco Suppers zet zich, samen met zijn gezin, hard in voor kansarme kinderen in Nepal. Al maanden zamelen ze, met verschillende activiteiten, geld in om uiteindelijk 6 kinderen gedurende 5 jaar onderdak en educatie te kunnen bieden. Voor aanvang van de quiz werd met de pet rondgegaan voor dit ontzettend mooie doel. Het team wat het dichtst bij het binnengehaalde bedrag schatte, begon met een mooie voorsprong aan de vragenronde. Uiteindelijk stopte de teller op een kleine 150 euro. Titelverdediger team Nimweegs Jopie gaf uiteindelijk de beste inschatting en begon zo gezegd met een riante voorsprong.

De quiz bestond uit vragen binnen verschillende categorieën. Zo kwamen in de eerste ronde onder andere de thema’s VV Ravenstein, Muziek en Sport aan bod. Na de eerste ronde, bestaande uit 35 vragen, bleek dat de verschillen enorm klein waren. Team Vergane Glorie, De Mispoezen en Frank’s knikezels complementeerde de podiumplekken.

In de 2e ronde kwamen de thema’s Voetbal, Muziek en Algemeen ter tafel. Uiteindelijk bleek dat deze ronde de tussenstand volledig op zijn kop zette. Een inhaalrace van Team Nimweegs Jopie, Sanguli & Keinder, Team Stuntman en Team Barzaken zorgde ervoor dat er voorafgaand aan de finale minimale verschillen ontstonden. Ook het team van de Schuumkes liep in. Dit alles zorgde ervoor dat Team Stuntman de finale in ging als koploper.

In de finale, bestaande uit 5 schattingsvragen, konden relatief veel punten vergaard worden. Tijdens de eerste 4 finalevragen was het stuivertje wisselen op de koppositie. Met nog 1 vraag te gaan waren Frank’s Knikezels, De Mispoezen en Team Stuntman nog in de race. Team Stuntman had het beste echter voor het laatst bewaard en schatte het dagsalaris van voetballer Neymar Jr het beste in. Hierdoor pakten ze op het laatste moment de koppositie en daarmee de titel.

Na heel wat vreugdekreten namen Ivan van Dijk, Niels Ceelen, Marcel van den Heuvel, Marco Suppers, Karim Touzani, Kadir Omar, Rob Megens en Ron van de Water de felbegeerde beker in ontvangst.
De organisatie wil alle deelnemer s bedanken voor de gezellige avond. In het bijzonder Marcel van den Heuvel en Rob Megens voor de bestelde pizza’s van de plaatselijke delicatessenzaak!


About the AuthorBack to Top ↑